Return

Premi al Congrés d'Infermeria Escolar

Premi al Congrés d'Infermeria Escolar Back to top
Lleida,
24/09/2024

La infermera Janina Ballesté, de la Línia Pediàtrica Lleida 1, presenta un estudi sobre el programa Salut i Escola

Imatge
Janina Ballesté, en el moment de recollir el premi.

La professional d'infermeria Janina Ballesté de la Línia Pediàtrica de Lleida ha estat guardonada amb el primer premi a la millor comunicació al Congrés d'Infermeria Escolar, celebrat a Sant Feliu de Guíxols els dies 20 i 21 de setembre de 2024. El seu treball, titulat "El Programa Salut i Escola a la regió Sanitària de Lleida: anàlisi de les percepcions i l'experiència dels diferents perfils implicats", ha estat reconegut per la seva exhaustiva investigació i enfocament innovador.

Ballesté, ha realitzat un estudi qualitatiu que aborda l'impacte i l'eficàcia del Programa Salut i Escola (PSiE) a la regió sanitària de Lleida. En l'estudi es destaca per la seva metodologia inclusiva, que ha incorporat entrevistes amb tots els agents implicats en el PSiE, incloent docents, referents de Salut i Educació, professionals dels Equips d'Assessorament Psicopedagògic (EAPs) i els propis alumnes. Una de les conclusions més rellevants de la investigació és la importància vital que tots els participants atorguen a l'espai de la Consulta Oberta (CO) com a eix principal del programa, valorant especialment les garanties de privacitat, confidencialitat i proximitat que ofereix.

A més, l'estudi ha revelat una discrepància significativa entre les preocupacions expressades pels joves a la CO i els temes abordats en els tallers i activitats del programa. Aquesta troballa suggereix la necessitat de replantejar l'enfocament de les intervencions per assegurar que siguin més atractives i efectives en promoure canvis positius en la salut dels adolescents.

El reconeixement a Janina Ballesté no només destaca l'excel·lència de la seva recerca, sinó que també posa de manifest la importància del Programa Salut i Escola de Lleida, que actualment cobreix el 95% dels Instituts d'Educació Secundària (IES), amb 24 infermeres desplaçant-se a 54 dels 57 IES del territori Lleidatà.

Per a més informació del programa salut i escola podeu visitar el següent enllaç: https://xtec.gencat.cat/ca/comunitat/salutescola/programasalutescola/